Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bensinen 80 öre billigare i Härnösand

Tanka i Härnösand och spara 80 öre per liter. Det lilla klippet kunde Sundsvallsbor som jobbar i residensstaden göra i går.

Annons
I Härnösand har mackarna priskrigat till och från under en månads tid och i går var det dags igen. Priset föll med över 70 öre.
Ja, idag är bensinen nästan gratis, säger Kristina Engström på Shellmacken i Härnösand.
Nja, kanske inte riktigt. Men 11,18 kronor för 95-oktanig bensin är förhållandevis bra i dessa dagar. Än billigare var den på Shells och Jets automatstationer och på Preems motsvarande i Älandsbro: 10,93 kronor länets klart lägsta pris.
I Birsta låg Jets pris visserligen på 11,41 kr. Men på Preems automatstationer i Sundsvall fick kunderna betala 11,73 kronor och på bemannade stationer 11,90.
Det råder kanske en viss överetablering i Härnösand och det kan vara orsaken till att det uppstått ett priskrig, säger Thomas Ögren, pressansvarig på Preem.
Men den direkta orsaken tycks vara att Shell före sommaren gick ut och lovade att deras automatstationer i landet skulle hålla samma priser som Jet. Samtidigt som Jet säger sig vilja ligga 8 öre lägre än konkurrenterna.
I Sundsvall har Shell ingen automatstation och priskrigar därför inte heller där.
Thomas Berglund på OKQ8 i Älandsbro tvingas hänga med i priskriget. I går sänkte även han till 11,18 kronor.
Det kostar stora pengar. Som tur är tar bolaget den största smällen, men jag tappar hela min marginal. Och just under semestertrafiken också, säger han.
Härnösand är dock inte billigast i landet. Enligt sajten www.bensinbolaget.se där konsumenterna själva kan tipsa om billig bensin, så ska man tanka i Alingsås. Pris: 8,80 kronor. Även i Trollhättan kommer man under 9 kronor litern.
I dag, fredag, sänker för övrigt Statoil priset med åtta öre i hela landet. Orsaken är den starkare svenska kronan.

Mer läsning

Annons