Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Birsta Syd blir större

/
  • I den stora långa byggnaden närmast motorvägen i södra Birsta kommer sannolikt byggvaruhuset Bauhaus etablera sig. Samtal förs med Norrvidden, som äger marken.Skiss: Norrvidden

Här, ovanför Mio möbler i Birsta, ska det stora byggvaruhuset Bauhaus etablera sig. Det hoppas Norrvidden, som äger marken. – Ja, vi för diskussioner med Norrvidden om det, bekräftar Johan Åberg, vd för Bauhaus i Sverige.

Annons
Fastighetsbolaget Norrvidden och Ikano Fastighets AB, som äger marken i området, samarbetar för att exploatera det de kallar Birsta Syd. Totalt handlar det om 35 000-40 000 kvadratmeter handelsyta, vilket är mer än vad som tidigare sagts.
Investeringen kommer totalt sett att ligga på 100-150 miljoner kronor, säger Peter Anderssson, vd för Norrvidden.
Det handlar framför allt om de två nya stora byggnader närmast skogen på skissen här intill. Tanken är att Bauhaus ensam ska fylla den stora byggnaden närmast motorvägen.
Ja, just det. Vi behöver 15 000-18 000 kvadratmeter lokalyta, säger Johan Åberg.
Bauhaus ledning har dock inte riktigt bestämt sig. De har nämligen ytterligare en alternativ lokalisering i Birsta. Var vill Johan Åberg inte avslöja ännu.
Vi får se i vilket av våra två alternativ kommunen först blir klar med sin detaljplan. Som läget ser ut kommer vi inte att kunna öppna under 2006. Men för oss är egentligen våren den bästa tiden på året för att öppna ett nytt varuhus, så mars eller möjligen april 2007 är ett bra mål.
Norrviddens Peter Andersson hoppas att detaljplanen för området ska bli klar tidigt i vår. Men så blir det inte, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande K Lennart Andersson.
Nej, förhoppningsvis kan vi ta beslut om detaljplanen i juni. Då har handläggningen ändå gått fortare än ett år, vilket är den normala tiden för en ny detaljplan.
Därmed kommer butikerna i det nya området knappast att hinna öppna till nästa jul. Det har dock enligt Peter Andersson inte varit någon huvudfråga för de som är intresserade av en etablering.
Några intressenter är klara och vi slutförhandlar med andra, säger han.
Peter Andersson nämner dock inga företagsnamn, inte heller Bauhaus.
Han säger att planerna för Birsta Syd fått en väldigt positivt respons.
Det är ett bra område. Vi har också bra med parkeringsytor, vilket är viktigt. Som det känns nu kommer vi att få alla lokaler uthyrda.

Mer läsning

Annons