Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bostadsrätter billigare i Sundsvall

Priserna på bostadsrätter har stigit med 19 procent under den senaste tolvmånadersperioden, enligt siffror från Mäklarstatistik. I Sundsvall har priset under samma tid minskat med två procent.

Annons
Priserna på bostadsrätter har stigit kraftigt det senaste året på många håll i landet, men under de senaste tre månaderna har det skett en viss avmattning i prisuppgången, speciellt utanför storstadsregionerna.
De regionala skillnaderna är stora. I Göteborg med omnejd har priserna stigit med 23 procent. I Storstockholm har priserna under det senaste året stigit med 19 procent. Andra regioner med kraftigt stigande priser är Västmanlands län, främst Västerås, samt Halland och Örebro län med uppgångar på knappt 20 procent.
I Västernorrland har prisökningen varit blygsammare. Där har genomsnittspriset på bostadsrätter ökat med sex procent. I Sundsvall däremot har priset sjunkit med två procent det senaste året. Medelpriset på de 400 bostadsrätter som sålts där under perioden var 3 360 kronor per kvadratmeter.
Betydligt större minskning uppvisar Kalmar län och Dalarna där priserna det senaste året har sjunkit med 20 procent.
Statistiken baseras på 11 808 köp under perioden juli 2004juni 2005. Bakom Mäklarstatistik står Mäklarsamfundet, Föreningssparbankens Fastighetsbyrå och Svensk Fastighetsförmedling.

Mer läsning

Annons