Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Budstrid kring Telias köp av Turkcell

Annons
Den ryska telekomjätten Alfa Telecom ger sig in i striden om en fjärdedel av Turkcell, Turkiets största mobiloperatör. Svensk-finländska Telia Sonera har tidigare kommit överens med ägaren Cukurovagruppen om att köpa aktieposten, 27 procent av Turkcell, för cirka 22 miljarder kronor.
Enligt de stora affärsnyhetsbyråerna har handeln med Turkcells aktier stoppats på Istanbulbörsen, sedan Alfa Telecom lagt ett högre bud på aktierna.
 Vi har inga kommentarer, kan bara hänvisa till vad vi tidigare sagt att vi har en överenskommelse med Cukurova om att överta aktierna, säger Telia Soneras presschef Marianne Laurell till TT.
Köpet av aktierna ska ge Telia Sonera kontroll över bolaget; efter övertagandet kommer man att ha över 64 procent av aktierna i Turkcell.
I över ett år har Telia Soneraledningen jobbat för att köpa sig till en aktiemajoritet, men haft svårt att hitta säljare. Cukorovagruppen har till slut gett med sig, mycket som en följd av att bolaget behöver pengar för att reglera skulder till den turkiska staten. Även efter försäljningen finns dock det turkiska bolaget kvar i Turkcell med cirka 13 procent av aktierna.

Mer läsning

Annons