Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggstart för Unitech i augusti

I augusti kan det bli byggstart för företaget Unitechs utbyggnad i Matfors.
Totalt handlar det om en investering på drygt 70 miljoner kronor som på sikt ska ge 7– 10 nya jobb.

Annons
Arbetsutskottet föreslår att stadsbyggnadsnämnden ska bevilja bygglov för utbyggnaden, som är på totalt 2 250 kvadratmeter i två plan.
Det kommunala bolaget Skifu, som äger fastigheten, investerar därmed 35 miljoner kronor. Unitech hyr i sin tur lokalerna i 20 år.
Det är tänkt att avtalet ska skrivas på i nästa vecka. Den här satsningen är väldigt positiv för Matfors, eftersom den också bidrar till att trygga framtiden för grannen Unimedic. Utbyggnaden blir dessutom så stor att Unitech får lite att växa i, säger Peter Clemin, vd för Skifu Industri- och fastighetsutveckling AB.
Unitechs affärsidé är att i sitt laboratorium framställa kliniskt prövningsmaterial för små och medelstora företag som forskar inom bioteknik. Därmed kan bolagen testa om deras framtagna produkter håller måttet.
Vi är duktiga på forskning i Sverige, men betydlig sämre på utveckla dem till kommersiella läkemedel. Där kommer Matforsenheten att spela en viktig roll, säger Börje Haag, vd i Unitech.
Företaget ska investera omkring 40 miljoner kronor i maskiner och utrustning. Nutek har, som ST tidigare berättat, beviljat ett bidrag på maximalt tio miljoner kronor.
Nästa vår ska utbyggnaden stå klar och sommaren 2007 ska den var i drift. Någon ny miljöprövning för Unitechs verksamhet krävs inte.

Mer läsning

Annons