Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Credo expanderar och flyttar

/
  • Kompressorpaketet Cred Cap monteras i en plastlåda som placeras mitt på bilen, mellan hjulen.

Det Sundsvallsägda företaget Credo Teknik AB i Bergsjö är på väg att ordentligt etablera sig på den internationella marknaden.
Företaget förbereder också en flytt från skogsterrängen i sydvästra Bergsjö till ett E4-läge i Nordanstig.

Annons
Vi måste se till att kunderna lättare kan nå oss, säger Mårten Forslund, Sundsvall, ägare tillsammans med systern Clary Rex, Sundsvall.
De fyra anställda, som bor i Bergsjötrakten, är utomordentligt skickliga och vi måste se till att de även i fortsättningen får nära till jobbet.
Det är ännu inte klart med något E4-läge. Förhandlingar med kommunen har inletts.
Företaget är generalagent i hela Norden för världens största kompressortillverkare, Blackmer i Frankrike. Men man köper även kompressorer från England, Tyskland och Polen. Det är i första hand bulkåkerier och påbyggare som köper produkterna. Bulkbilarna transporterar allt från livsmedel, pellets och asfalt.
För att kunna tömma en tanklast krävs en kompressor. Credo bygger in den i en låda, kallad Credo Cap IC, och monterar bland annat ljuddämpare och kylningssystem. Lådan fästs på lastbilsramen, på bland annat annat Volvo- och Scanialastbilar. Hundratals paket har levererats det senaste året, dessutom har många kompressorer renoverats i Bergsjöverkstaden. Företaget är ute på Västeuropamarknaden och på väg även mot öststaterna.
Det är oerhört viktigt att lossningen av last kan ske så ljudlöst som möjligt. Kunderna söker en komplett produkt och det har vi, betonar Mårten Forslund.
Företaget startades av fastighetsägaren Arne Åström år 1998. För två år sedan köpte Sundsvallssyskonen det.
Om ett par år kan vi ha dubbelt så många anställda. Vi ger oss också in på ett nytt område som jag ännu inte vill berätta något om.
Företaget svarar även för kompressorlösningar för industrin. Flera andra lokala företag gör legojobb för Credo, bland annat Rolego och Forsbergs Plast.

Mer läsning

Annons