Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Crofthärvan går mot rättegång

Nu går utredningen om reseledarutbildningen i Åre mot sitt slut. Den misstänkte 24-åringen kommer troligen att begäras häktad för femte gången på torsdag. Sedan väntas åtal väckas i slutet av april.

Annons
Den misstänkte har cirka 290 anmälningar mot sig och ett antal av dessa kommer från Västernorrland. Ungefär 20 till 30 av anmälningarna kommer inte att tas med i utredningen, eftersom de endast gäller försök till bedrägeri.
I det här fallet använder jag mig av möjligheten till förundersökningsbegränsning, säger kammaråklagare Eva Wintzell.
Den misstänkte har suttit häktad sedan i slutet av januari och nu kommer alltså häktningstiden förlängas. Efter det att åtal väcks i slutet av april förväntas allt, enligt kammaråklagaren, löpa ganska fort och rättegången kommer att hållas i Stockholms tingsrätt cirka en vecka senare. Att rättegången hålls i där beror på att företaget som var inblandat i bedrägerihärvan är registrerat i Stockholmsförorten Bromma.
Eva Wintzell berättar också att 600 000 kronor är konfiskerade och att den misstänkte förnekar brott. I nuläget kan inte hon säga om utredningen kommer att växa, men flera misstänkta finns, dock ingen som är häktad.

Mer läsning

Annons