Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cupolen kan rivas

/

Butiksgallerian Cupolen rivs om Norrlandspojkarna får bygga om gamla Matsäljarna till butiker. Förslaget är ett av flera som fastighetsbolaget överväger i sina Birstaplaner. — Till hösten vet vi närmare hur det blir, säger Lars Bäckvall på Norrlandspojkarna.

Annons
Utvecklingen av handeln i västra Birsta är på väg in i en ny fas. Drygt 30 hektar industrimark väntar på att omvandlas till detaljhandelsområde.
Ett kommunalt plansamråd pågår och under hösten kommer förslagen till de nya detaljplanerna tas fram.
Tillsammans med Norrvidden, Immobilia och Ikano driver Norrlandspojkarna på utvecklingen i västra Birsta. Som ST tidigare berättat vill fastighetsbolaget locka en stor livsmedelskedja till Matsäljarnas gamla lokaler. Och skulle planen gå i lås ligger Cupolen i farozonen. Då kommer marken att behövas till parkering.
Allt är avhängigt om den här detaljplanen går igenom. Då är det ett alternativ vi överväger, säger Lars Bäckvall.
Norrvidden har planer på att göra södra Birsta till ett nytt handelsnav. Dessutom kommer kommunen sannolikt ge klartecken till exploatering av östra Birsta redan under hösten.
Därmed tycks konkurrensen mellan fastighetsbolagen vara knivskarp i jakten på de stora kunderna.
Det pågår samtal med olika intressenter just nu, men var dessa landar är det ingen som vet ännu, konstaterar Lars Bäckvall.

Mer läsning

Annons