Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De har ökat näst snabbast i länet

/

Lilla Industrirör AB blev tvåa när Västernorrlands snabbast växande företag utsågs. På tre år har företagets omsättning ökat med 180 procent.

– Jättekul förstås. Vi visste att vi var nominerade, men hade ingen aning om att vi låg så bra till, säger vd Jukka Huttunen.

Annons

Så de missade hela festen med 400 deltagare uppe i Umeå.

– Ja, tyvärr. Det hade varit roligt att vara med, det är ju inte många företag som får den chansen. Men det var underhållsstopp på Dynäs-fabriken i Väja, så vi jobbade, berättar Jukka Huttunen och ler.

Han och jobbarkompisen Andreas Sundqvist startade företaget i februari 2004, med kontoret i Liden där Huttunen bor. I början var man inriktade på licenssvetsning, men utökade sedan med mekaniskt underhåll.

2007 startade man en verkstad på Östermovägen och fyra år senare började man även med vvs-jobb, bland annat bergvärmeinstallationer.

De första åren växte företaget stabilt, sedan kom finanskrisen. Eftersom processindustrin då bromsade in kraftigt, så blev 2009 ett tungt år.

– Vi var tvungna att säga upp ett par man, det var inte kul, säger Jukka Huttunen.

Men sedan dess har Industrirör återhämtat sig med besked. Nu omsätter företaget över tio miljoner kronor.

– Hittills i år har vi ökat med 1,5 miljoner, men sedan hänger det på hur de två sista månaderna blir.

I dag är man tolv fast anställda, men tar också in extrapersonal vid behov. Bland kunderna finns SCA Tunadal, Imery, Mondi Dynäs, pumpföretaget Xylem, Metso Board i Husum och samarbetspartnern Caverion (f d YIT Sverige).

– Vi kanske växer lite till, men vi tänker inte bli så mycket större.

Hittills har man inte hunnit fira andraplatsen och den närmaste tiden är det fullt upp.

Kanske blir det i samband med tioårsjubileet i februari.

– Då får vi också högsta kreditbetyget AAA. Vi har aldrig behövt låna pengar, utan investerat när vi haft råd, säger Jukka Huttunen.

Mer läsning

Annons