Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De hittade drömhuset

/
  • Till
  • Den fräscha relaxavdelningen bidrog starkt till att Mattias Thorsell och Annelie Lundqvist var beredda att satsa drygt 2,5 miljoner kronor. Här finns gott om plats för sonen Valter och lille Elton, fem månader.

På visningen var det alldeles tjockt med folk. Annelie Lundqvist och Mattias Thorsell gav i stort sett upp.

I dag är de lyckliga ägare till huset på Sanatorievägen 2B i Haga.

– Det här är lite av ett drömhus, säger de.

Annons

De hade letat hus i flera månader, men inte hittat riktigt vad de sökte. Här fann de det.

– Men det var ju 72 intresserade på visningen, så vi trodde att det var kört. Vi lade ändå ett bud, och så höjde vi en gång. Det räckte, berättar Annelie Lundqvist förvånat.

Priset landade på 2 550 000 kronor. Den 1 april flyttade de in.

– Vi trodde faktiskt att det skulle gå för ännu mer. Och hade huset sålts nu några månader senare så hade det kanske blivit lite dyrare, säger Mattias Thorsell.

Men när de började leta hus tänkte de sig ett pris runt 1,5 miljon.

– Vi såg ganska snart att det inte skulle räcka och tvingades flytta gränsen uppåt. Visst är det här mycket pengar, och huset ser kanske inte så märkvärdigt ut. Men det är nyrenoverat och väldigt fräscht invändigt. Jag tycker att det är prisvärt, menar Mattias Thorsell.

– Ja, vi gillar stilen och har inte behövt byta en tapet ens, inflikar Annelie Lundqvist.

Huset är på 95 kvadratmeter och lika stort i suterrängplanet. Tre sovrum i entréplanet passar familjen bra. Tämligen nyinstallerad bergvärme och golvvärme i huset ger ytterligare plus.

– När vi sedan såg den fina relaxavdelningen med bastu så var det bara bonus, säger Mattias och ler.

Hittills har de heller inte drabbats av några obehagliga överraskningar. Att sedan räntorna kan börja stiga är de medvetna om.

– Vi har i stort sett bara rörliga räntor nu, men vi lägger undan lite extra för att ha en buffert, säger Annelie Lundqvist.

Mer läsning

Annons