Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ordnar historisk träff för företagen i höst

/
  • Malin Wehlin, Rolf Näslund och Anna-Karin Norberg på Svenskt näringsliv har jobbat med att arrangera den största gemensamma företagskonferensen hittills för Västernorrland och Jämtland.
  • Malin Wehlin, Rolf Näslund och Anna-Karin Norberg på Svenskt näringsliv har jobbat med att arrangera den största gemensamma företagskonferensen hittills för Västernorrland och Jämtland.

En historisk konferens för företagen i Västernorrland och Jämtland. Det kallar Svenskt näringsliv den träff med kanske 300 företagsledare som man ordnar i Åre i oktober. En huvudfråga blir hur företagen ska kunna påverka sina villkor.

Annons
Konferensen har namnet \"Världen ligger öppen\". Företagen i regionen har nämligen god chans att hävda sig, menar Svenskt näringsliv.
Men tyvärr flödar det av politiska beslut och förslag som försämrar företagens möjligheter. Det spännande nu är att företagen själva tagit initiativ till den här träffen för att få diskutera dessa frågor. Att den ligger så snart efter valet gör att vi snabbt kan föra fram mötets åsikter till regeringen, oavsett vilka som vinner valet, säger Malin Wehlin, blivande regionchef för Svenskt näringsliv i Sundsvall.
En inbjudan ska skickas ut till 6 000 företag bara i Västernorrland.
Kanske är vi för blygsamma när vi tror på 300 deltagare, säger Malin Wehlin.
Bland föreläsarna finns Svensk näringslivs ordförande Michael Treschow, chefsekonomen Stefan Fölster, Ulf Adelsohn och SCA:s Kenneth Eriksson.
Kenneth Eriksson är en bra representant för näringslivet i Västernorland och Jämtland. Han kan dessutom mycket om globaliseringen, säger Rolf Näslund, avgående regionchef.
Globaliseringen och den ökade konkurrensen från utlandet kommer att stå högt på konferensagendan. En fråga som företagaren Anna-Karin Norberg, vd för Anna Norbergs Buss AB, tycker är viktig. Hon sitter med i Svenskt näringslivs regionstyrelse och blir också en av talarna på konferensen.
Jag säger som en känd person yttrade: När förändringens vind blåser väljer vissa att bygga vindskydd och andra att bygga väderkvarnar. Man måste se möjligheterna, tycker jag.
Till konferensen i Åre den 19-20 oktober kommer ett chartrat tåg att gå från Sundsvall.
Västerbotten och Norrbotten, samt Gävleborg och Dalarna kommer att ordna liknande konferenser för sina regioner.

Mer läsning

Annons