Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delta Grönt prisas

/
  • Månadens landsbygdsföretagare Ulla Hassel Hollmer och Olle Hollmer firar utmärkelsen tillsammans med Lennart Broman från Föreningssparbanken.
  • Företagarna som tog priset. Thomas Akander, Ulla Hassel Hollmer och Olle Hollmer utsågs i går till Månadens landsbygdsföretagare.
  • Hälften av de 1 500–1 800 ton morötter som Delta Grönt packar är lokalt odlade. Robert Carlsson kontrollerar att de håller kvaliteten.
  • Grattis, säger Lennart Broman, Föreningssparbanken, till Thomas Akander, Olle och Ulla Hollmer på Delta Grönt. Britta Vestin från Våga Växa Västernorrland tillhör också gratulanterna.

Grossisten Delta Grönt i Birsta har utsetts till Månadens landsbygdsföretagare i Västernorrland för oktober.

Annons
\"Företaget har höga ambitioner när det gäller kvalitet och är godkända Krav-leverantörer. Företagarna engagerar sig och samarbetar med andra företag\", heter det bland annat i motiveringen.
Grossistföretaget, som startades i april 2003, ägs av makarna Olle Hollmer och Ulla Hassel Hollmer samt Thomas Akander. Målet är att över 70 procent av produkterna ska vara lokalt odlade.
Tidigare stod makarna Hollmer själva för en stor del av morotsodlingen på sin gård på Alnö.
I dag hinner vi inte producera själva, utan nu har vi egna underodlare på Alnö och i Njurunda. Därifrån köper Delta Grönt in 800900 ton per år, säger Olle Hollmer.
Det är ungefär hälften av alla morötter som företaget packeterar i Birsta. Man packar också 1 5002 000 ton potatis, varav cirka en tredjedel är lokalt odlad. Den tredje större lokalt odlade produkten är tomater från Söråker, cirka 50 ton per år.
Utöver det köper de in svamp och vissa grönsaker.
Vi har samarbetsavtal med både Ica och Konsum och levererar till butiker från Söderhamn i söder till Örnsköldsvik i norr.
Vid sidan av de tre ägarna har företaget fyra anställda. Ibland tar de också in en person extra.
Omsättningen ligger på 20 miljoner kronor.
Första halvåret var kärvt, men i fjol gick vi med vinst och det gör vi i år också, lovar Olle Hollmer.
Månadens landsbygdsföretagare delas ut av Våga Växa Västernorrland och Föreningssparbanken.

Mer läsning

Annons