Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den lilla 20-åringen har överlevt i Stenstan

Den internationella kedjan Zara fick slå igen
Men klädbutiken Johannas på nedre Storgatan tuffar på.
Nu firar den 20 år.

Annons

– Nu de senaste tre åren har det gått mycket bättre. Juli, när vädret var sådär, var riktigt bra för oss, säger Birgitta Henriksson nöjt.

Hon har drivit affären i 20 år, men egentligen är den betydligt äldre.

– Det var Gertrud Carlén som startade den hemma i Granlo, då under namnet Skrubben. Sedan öppnade hon i Cupolen i Birsta och bytte namn till Johannas, berättar Birgitta Henriksson.

Två år efter att hon tagit över flyttades den till Storgatan.

– Läget här är bra, det är nära till hotellen och på lördagarna har vi många kunder utifrån som kommit till nöjesstaden Sundsvall.

Visst har det varit svackor under åren, värst var det nog vid konjunkturnedgången i början på 1990-talet. Men nu är det medvind igen.

– Det märks att folk har mer pengar. Sedan har vi förnyat oss och bland annat tagit in märket Odd Molly, vilket gör att många yngre hittat hit.

Samtidigt är konkurrensen från de stora klädkedjorna stor.

– Man måste nischa in sig. Vi satsar på kvalitetskläder och är också stora på festkläder, säger Birgitta Henriksson.

Förr jobbade hon sex dagar i veckan, men sedan i höstas har hon kunnat trappa ner. Förutom veteranen Karin Pettersson utökades personalstyrkan med Maria José´Dos Santos Embretsen.

I veckan bjuds kunderna på tårta och på tisdagskvällen är nuvarande och tidigare personal inbjudna på en liten fest i lokalen.

Sedan är det bara att sikta mot 30-årsjubileet.

– Ja, men då är inte jag med. Men jag tänker hålla på ett tag till, så länge det är roligt och man får vara frisk, lovar Birgitta Henriksson, 66 år.

Mer läsning