Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är sorg här på Tibnor nu"

45 jobb ska bort. Tisdagens besked blev en smärre chock för Tibnors anställda. — Vi visste att det skulle bli förändringar, men inte alls så här dramatiska, säger Lars Borgström i fackets klubbstyrelse.

Annons
Bland medarbetarna hos metallgrossisten Tibnor på Norra kajen var stämningen dyster i går.
Det är sorg här nu. Det känns väldigt tråkigt eftersom det varit en sådant fint företag att jobba på. Vi har haft en väldigt bra stämning här och jag har trivts i alla år, säger en medarbetare som jobbat på Tibnor i över 30 år.
Enligt Lars Borgström har merparten av de anställda jobbat länge på företaget. Bland de 41 som tillhör Handelsanställda är samtliga män.
Företaget vill lägga ner merparten av lagret och göra om det till en omlastningspunkt. Då skulle totalt sett bara 5-6 personer få jobba kvar i Sundsvall.
Företaget gjorde en liknande förändring i Göteborg för några år sedan. För oss, men även ur miljösynpunkt är det en bedrövlig utveckling att antalet lager minskar. Det innebär att allt mer av transporterna ska gå med lastbil från de stora lagren i Köping och Eskilstuna, anser Lars Borgström.
Efter tisdagens besked var han i går på fackligt möte i Stockholm. Inom kort inleds MBL-förhandlingar med företaget.
Vi kommer att begära att en arbetstagarkonsult ska se över företagets förslag, säger Lars Borgström.

Mer läsning

Annons