Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömvillan blev sned – schaktfirma stäms

När drömhuset till sist slut stod på plats visade det sig att kåken lutade. Nu stämmer ett par i Haga schaktfirman på dryga miljonen.

Annons
Makarna Magnus och Madelene Svensk hade bestämt sig för att uppföra en splitterny villa på Mästargatan och tog in offerter på bygget 2003. Men det dröjde ända tills nu i sommar innan de äntligen kunde flytta in ett helt år senare än planerat.
Mycket gick fel under projektet och jobbet stod stilla under långa tider. Bland annat för att Hus- och Byggcompaniet, som skulle bygga själva huset, gick i konkurs.
Och när huset till sist stod på plats upptäcktes att det lutade.
Makarna Svensk menar att schaktfirman Garefelts maskin AB inte utfört schaktningsarbetena före grundläggningen på ett fackmässigt sätt. Därför stämmer de nu företaget på 1 061 000 kronor för de merkostnader de uppger sig ha drabbats av. Det handlar om exempelvis värdeminskning, dubbelt boende, räntor och kostnader för att få huset beboeligt.
Patrik Garefelt säger till ST att han inte kan ta ställning till om kraven är berättigade.
Jag tycker vi har tagit vårt ansvar och gjort de arbeten som behövdes för att de skulle kunna flytta in. Vi har stått för material och sagt att vi får reda ut allting i slutänden. Vems felet är blir en sak för advokaterna att reda ut, säger Patrik Garefelt.
Enligt makarna Svensk har Garefelt vid ett möte tagit på sig ansvaret för att husgrunden drabbats av sättningar.
Det håller inte Patrik Garefelt med om, utan han hänvisar till en rad andra missgrepp gjorda av Byggcompaniet.
Jag kan inte ta på mig något innan det är helt utrett och klart vad det här berodde på, säger han.

Mer läsning

Annons