Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ersättningsjobb till Sandö efterlyses

Drygt en fjärdedel av de anställda vid Räddningsverkets utbildning i Sandö förlorar sina jobb. Nu kommer krav på ersättningsjobb till bygden.

Annons
Försvarsbeslutet i december 2004 innebär bland annat att civilpliktsutbildningen vid Räddningsverket i Sandö kommer att läggas ned nu i augusti. Då förlorar 24 av 93 anställda sina arbeten.
"Den socialdemokratiska regeringen har uttalat en vilja att ersätta förlorade statliga jobb vid försvarsomställningen med nya statliga arbetstillfällen. Ångermanland har tidigare drabbats hårt av försvarsnedläggningar, när regementen i Sollefteå och Härnösand lagts ner. Nu försvinner också civilpliktsutbildningen i Kramfors", konstaterar den socialdemokratiska riksdagsledamoten Kerstin Kristiansson Karlstedt i ett pressuttalande.
S-riksdagsledamoten från Kramfors efterlyser statliga ersättningsjobb till Kramfors och hon lämnade på torsdagen in en skriftlig fråga till näringsminister Ulrica Messing om situationen vid Räddningsverket i Sandö.
På Sandö har mbl-förhandlingar om personalminskningen inletts och under maj kommer det att bli klart vilka personer som måste lämna sina jobb.

Mer läsning

Annons