Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Få kunder men fortsatt kvällsöppet i stenstan

Trots att det är få kunder i butikerna i stenstan på kvällen kommer de fortsätta att hålla öppet till klockan 19 på vardagar.
— Visst sitter jag ensam mellan sex och sju ibland, men det här måste ses på lång sikt, säger Ingert Jonsson, ordförande i handlarföreningen På stan näringsidkarna.

Annons
Det var i november i fjol som arbetet inleddes med att få så många butiker som möjligt i centrala Sundsvall att hålla öppet till 19 på vardagar och till 16 på lördagar. Hittills har det inte varit rusning till butikerna efter klockan 18, men några planer på att sluta med kvällsöppet finns inte.
Nej, det här måste ses på lite längre sikt. När jag förlängde öppettiderna från 14 till 15 på lördagar för flera år sedan tog det lång tid innan kunderna lärde sig det, säger Ingert Jonsson, som också driver en smyckesbutik.
Just nu är det drygt 80 affärer i centrala Sundsvall som har de längre öppettiderna, men några har valt att hoppa av.
Vi hade det förut, men det kostade för mycket. Det är för dålig försäljning mellan sex och sju, säger en affärsinnehavare som ST pratat med.
Men enligt Ingert Jonsson har inte avhoppen varit särskilt många.
Någon har hoppat av, men samtidigt har någon annan butik gått med i stället.
Några slutsatser vill hon inte dra efter så kort tid.
Januari och februari är en ganska tung period för handeln. Man kan inte döma ut det förrän man har prövat det under en längre tid.
Marknadsföringen av öppettiderna har så här långt har varit bra och den kommer handlarna i Sundsvall att fortsätta med, enligt Ingert Jonsson.
Vi diskuterar hela tiden hur vi kan göra det ännu bättre.
Är det här ett sätt att möta konkurrensen från Birsta ?
Så ska man inte enbart se det. Men med det här har vi möjligheter att behålla kunder i stan även på kvällstid. Därför är det viktigt att så många affärer som möjligt i centrala Sundsvall är med i det här.
Att ha öppet till 16 på lördagar är en bra affär för handlarna i centrum redan nu.
Lördagar är en riktigt bra handlingsdag. Jag har alltid kunder fram till dess att jag stänger, avslutar Ingert Jonsson.


Mer läsning

Annons