Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick 25 000 kr för sin uppsats

/
  • Belönade studenter. Anders Rönnqvist, 25 år, och Markus Sundström, 24, fick i går 25 000 kronor i stipendium för sin magisteruppsats vid Mittuniversitetet.

Studenterna Markus Sundström och Anders Rönnqvist stod i rampljuset i går kväll. På Tonhallens scen fick de ta emot Sundsvall 42-stipendiet på 25 000 kronor.

Annons
När IT-konferensen Sundsvall 42 fortsätter i dag ska stipendiaterna berätta inför de 675 åhörarna om sitt arbete. Om D-uppsatsen som utsågs till Mittuniversitetets bästa inom forskningsområdet Samhällets informationssystem.
Regeringen vill att myndigheterna ska utveckla tjänster som invånarna kan använda 24 timmar om dygnet via Internet. Markus Sundström och Anders Rönnqvist har hittat en modell för att mäta hur långt varje myndighet kommit i det arbetet.
Tidigare fanns ingen bra mätmetod. Men med denna kan man på ett enkelt sätt mäta samhällsnyttan, den interna effektiviteten och konsekvenserna, berättar de.
Resultatet visar i siffror hur långt myndigheten kommit på olika områden och vad som behöver förbättras.
IT-bolaget Sigma Pleon i Sundsvall tycker att metoden är intressant.
Därför ska vi nu tillsammans med Markus och Anders försöka paketera och sälja konceptet till myndigheter, säger Eva Kristofersson på Sigma.
Nu har dock även Statskontoret i samarbete med ett antal myndigheter tagit fram en modell.
Men Marcus och Anders modell ger ett tydligare resultat som gör det lättare att jämföra hur långt myndigheterna kommit. Så vi hoppas därför kunna väva ihop den med Statskontorets modell, säger Eva Kristofersson.

Mer läsning

Annons