Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick en tvåa – öppnar verkstad i grannhuset

/
  • Goda grannar, Bilprovningen och den nya bilverkstaden.

När Mohamad Khatoune fick en anmärkning, en tvåa, hos Bilprovningen i Nacksta så önskade han att det fanns en bilverkstad intill.
Snart finns den där, i grannhuset.
Och det är han själv som startar den.

Annons

– Lokalen var ledig och läget är ju perfekt. Så jag kontaktade fastighetsägaren Läktarproffs. Sedan pratade jag med Mekonomen och de tyckte att det var en jättebra idé, berättar Mohamad Khatoune.

Steget kan tyckas lite långt, för Mohamad har tidigare jobbat på restauranger i stan, både som kock och servitör.

– Men numera har jag två barn och då är det svårt att jobba kvällar och helger. Dessutom har jag alltid haft ett stort bilintresse, säger han.

Men han ska inte laga bilarna själv.

– Nej, jag ska sköta kundmottagningen. Visst kan jag byta avgassystem och sådant, men jag vill anställa tre riktigt duktiga mekaniker.

På plats finns redan Jonas Eriksson.

– Jag har jobbat inom motorsport och drivit eget företag. Nu behöver vi två till och ska ha intervjuer på arbetsförmedlingen nästa fredag, säger Erikson.

En väg ska byggas mellan Bilprovningen och verkstaden.

– De blir drive in så att kunderna kan komma hit direkt och få problemet fixat, om vi har ledig tid. Vi har inte plats för något stort lager, men Mekonomen-butiken i Nacksta kan köra ut reservdelar till oss. Inte heller de stora märkesverkstäderna har alla reservdelar hemma, menar Jonas Eriksson.

I september ska det bli premiär, något Mohamad Khatoune ser fram emot.

– Visst känns det lite nervöst att starta eget företag. Men jag har en revisor, får stöd av Jonas och sedan har jag ju Mekonomen i ryggen.

I Birsta öppnade Opus bilprovning intill Mekomenverkstaden. I Nacksta blir det omvänt: först bilprovning, sedan verkstad.

Mer läsning