Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler långtidssjukskrivna sägs upp

/
  • – Det kan vara bättre att bli uppsagd än att gå kvar på ett arbete man inte trivs med, säger Calle Leinar, vd Trygghetsrådet, som önskar Sverige hade ett rörligare arbetsliv än vad det är i dag.
  • – Nu får äntligen jag tänka efter hur jag vill ha det. Så resonerar ofta den som blivit uppsagd efter långtidssjukskrivning eller vantrivsel på arbetet, säger Birgitta Smedberg som är rådgivare vid TRR i Sundsvall
  • – Det kan vara bättre att bli uppsagd än att gå kvar på ett arbete man inte trivs med, säger Calle Leinar, vd Trygghetsrådet, som önskar Sverige hade ett rörligare arbetsliv än vad det är i dag.

\"För de med utmattningsdepression ger det en ny möjlighet\" Trygghetsrådet kan jämföras med arbetsförmedlingen. Men resultatet skiljer avsevärt, bland dem som tas om hand av TRR kommer 80 procent tillbaka i arbete. En ny tendens är att allt fler långtidssjukskrivna sägs upp. Fast det behöver inte vara negativt hävdar TRR.

Annons
Det är inte ens en nackdel att vara över 50 år enligt TRR:s statistik. 47 procent av dem som fick jobb var 50 år eller äldre. Vad som skiljer är att den äldre åldersgruppen oftare får arbete genom sina kontaknät medan yngre lättare får jobb när de söker via annonser. Under fjolåret ordnades TRR arbete för 1 300 personer över 60 år.
I dag är Calle Leinar vd för TRR, tidigare har han av Göteborgs-Posten utnämnts till svensk mästare i uppsägning efter alla han verkställt under tiden som ledare inom Ericsson och Celsius. Nu befinner han sig på andra sidan och hjälper dem som mist sina jobb. Fjolårets resultat för landet var att 72 procent fick nya jobb medan nio procent startade egna företag. I Västernorrland var andelen som fick nytt jobb eller startade eget 72 procent.
Calle Leinars råd till anställda är att odla kontakter även under tiden de har arbeten, det är värdefullt den dag det blir omställningar. Samt att tänka på komptensutveckling, något som också företagen bör bidra med för att göra sina medarbetare mera konkurrenskraftiga.
För i dag är lång anställningstid ingen tillgång på arbetsmarknaden, utan det är kvalifikationer som gäller. LAS som vi insupit med modersmjölken fungerar inte i dag.
Allt vanligare blir det att långtidssjukskrivna sägs upp, de utgör nu fem, tio procent av tillströmningen till TRR. Företagen motiverar det med att de varit borta i några år och inte är kompetenta längre, facken agerar inte och de långtidssjukskrivna hamnar i arbetslöshet.
Det viktigaste när någon sägs upp är att de får en tydlig förklaring hur urvalet gick till så att medarbetarna kan bearbeta det. Annars blir de bittra och då kommer de inte in på nya arbeten.
Men det har visat sig att de med utbrändhetssymptom och sagts upp ofta blir friskskrivna och också får nya jobb.
Det måste finnas en mängd personer som är sjukskrivna i dag men som borde få komma ut i arbetslivet på andra ställen.
Calle Leinar tror att en bra väg vore möjligheten att ta tjänstledigt för att prova på nya jobb.
Det är tillräckligt många långtidssjukskrivna i dag för att man borde se över det.

Mer läsning

Annons