Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flytten sänker hyran med över en miljon kronor

/
  • Hit till Landsvägsallén 4, där Sydkraft tidigare fanns, flyttar arbetsförmedlingen och dess 110 medarbetare om tre veckor.
  • Billigare och bättre. Det blir följden av att vi lämnar lokalerna på Norrmalm, säger arbetsförmedlingens chef Berit Edblad.

Om tre veckor flyttar arbetsförmedlingen i Sundsvall. En flytt som kommer att sänka hyran med 1– 1,5 miljoner kronor per år.

Annons
Den 24 25 november lämnar arbetsförmedlingen och Af rehabilitering, tillsammas 110 anställda, lokalerna på Norrmalm.
Där har årshyran för de 3 670 kvadratmetrarna legat på över fem miljoner kronor.
Flyttlasset går till Norrportens tegelröda kontorshus på Landsvägsallén 4, vid järnvägsstationen. Där kommer arbetsförmedlingen att disponera fyra våningar, totalt 3 000 kvadratmeter.
Vi minskar lokalytan rejält, men kommer att kunna använda de nya lokalerna mer effektivt. Vi ser fram emot flytten, säger Berit Edblad, chef för arbetsförmedlingen.
Hyresvärden på Norrmalm, det kommunala bolaget Skifu, ser också ut att klara sig hyggligt. Avtalet sade nämligen att om arbetsförmedlingen inte förlängde kontraktet med ytterligare tre år, så skulle Skifu få en årshyra i kompensation.
Lyckas Skifu dessutom hyra ut lokalerna innan årsskiftet 2006/07, så får de dubbla inkomster fram till dess.
Javisst. Lokalerna är så stora och i flera plan, så vi kommer säkert att hyra ut till flera hyresgäster. Vi har diskussioner med en del tänkbara hyresgäster, både privata och kommunen, även om inget ännu är påskrivet, säger Skifus vd Peter Klemin.
Att byta hyresgäster medför förstås samtidigt en del kostnader.
Ja, en del lokaler behöver fräschas upp och det ska nog flyttas en del väggar och sådant. Så helst hade vi förstås sett att arbetsförmedlingen varit kvar. Men nu är det så här, säger Peter Klemin.
Och trots den extra årshyran, så sparar arbetsförmedlingen ändå över en miljon kronor om året.

Mer läsning

Annons