Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försöker hjälpa drabbade företag

/

Organisationen Företagarna försöker hjälpa de företag som drabbats av uteblivna betalningar från Fläsians Camping & Stugor AB.

Annons

– Vi har haft ett möte med några av de berörda företagen där det framkom omständigheter som pekar på oegentligheter, vilket vi tar på största allvar. Vi har även hjälpt en byggfirma i arbetet med att bestrida en leverantörsfaktura på ett betydande belopp, säger Thomas Byström, regionchef för Företagarna.

Företagarnas jurist Johan Rosengren, expert på entreprenadfrågor, ska också komma till Sundsvall för att träffa några av de drabbade företagen.

– Jag kan ännu inte detaljerna i den här historien, men generellt sett hamnar små företag, som också ofta är underentreprenörer, alltför ofta i en dålig sits, säger Johan Rosengren.

Han råder små företag att försöka ta reda på uppgifter om beställaren, och begära förskottsbetalning, eller delbetalningar om arbetet pågår under en längre tid.

– Om du inte får betalt och beställaren riskerar att gå i konkurs, så lämna in ett betalningsföreläggande till kronofogden innan konkursen. Då kan du få din fordran utmätt hos motpartens egendom och därmed få betalt, säger Johan Rosengren.

Bestrids din fordran, så blir alternativet att stämma beställaren i tingsrätten.

Mer läsning

Annons