Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt prisras på mobilsamtal

Priset på samtal för svenska mobilanvändare har rasat med i snitt 32 procent på 1,5 år.

Annons
Det skriver Post- och telestyrelsen (PTS) i en rapport som analyserar utvecklingen mellan 2003 och 2004.
 Fram till för ungefär 1,5 år sedan hade vi en situation där ett fåtal operatörer kontrollerade marknaden. Men med 3 som har ett eget nät och Telenorägda Djuice har man ändå fått fram en situation med priskonkurrens, säger Stefan Williamson, enhetschef för avdelningen för marknadsanalys på PTS till TT.

Fortsatt prisras
Prispressen har i viss mån också slagit igenom på fast telefoni. Priset har också sjunkit för bredbandskunderna under samma period. I synnerhet för dem med snabba uppkopplingar. Storkonsumenter av fast telefoni har sänkt sina kostnader rejält med hela 15 procent enligt PTS-rapporten.
Inget tyder heller på att prisutvecklingen är på väg att avstanna. Tvärtom har antalet erbjudanden till mobil- och fasttelefonikunderna fördubblats. 125 bolag slåss i dag om kunderna för olika teletjänster. 2025 erbjuder mobiltelefoni. Priset är för många det viktigaste argumentet.
 Vi tror att utvecklingen fortsätter under första halvåret. Flera nya lanseringar har kommit under våren, som tyder på det, säger Stefan Williamson, PTS.

Mer läsning

Annons