Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt stark konjuktur i Västernorrland

/

Tillväxten fortsätter, även om inte i riktigt samma takt som tidigare.
Det tror småföretagarna i Västernorrland.
– Konjunkturen är dock fortfarande stark i länet, säger Johan Kreicbergs, chefsekonom hos Företagarna.

Annons
Michael Högberg, vd för Norrpartner AB i Sundsvall, känner igen bilden.
Vi hade en volymökning på tolv procent i fjol. Första kvartalet i år är den 15 procent och vi tänker fortsätta att växa, trots att marknaden krymper, säger han.
När vårens företagsbarometer i går presenterades av Företagarna och Föreningssparbanken, så skedde det just i Norrpartners lokaler.
4 400 företagare i landet, varav nära 200 i Västernorrland, har tillfrågats.
Siffrorna visar att företagen i länet hade en mycket stark utveckling under hösten och att den fortsätter i vår. Orderingången stiger för de flesta företagen, liksom omsättningen. Men när företagarna ska blicka framåt det närmaste året tror de att ökningen avtar något.
Norrpartner, som tidigare hette Servicecentralen, servar andra företag med allt från toapapper och servetter till kaffeautomater. De känner av prispressen på marknaden.
Den 1 april sålde vi därför 30 procent av företaget till Nyblomsgruppen i Kalmar. Därigenom ingår vi i en rikstäckande organisation och klart lägre inköpspriser, berättar Michael Högberg.
Han har i dag 15 anställda, men hyr också in tjänster. Och just lagar och regler kring anställningar ser många av företagarna som ett hinder för att expandera. Svårigheten att hitta rätt personal, anser flera också är ett problem. Så har heller inte anställningarna ökat i samma takt som ordrar och omsättning.

Mer läsning

Annons