Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt tufft för HL Display

/

HL Display redovisar en vinst före skatt på 10 miljoner kronor för första halvåret i år. Det ska jämföras med en vinst på 44 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

Annons
Omsättningen sjönk till 626 miljoner kronor jämfört med 680 miljoner kronor första halvåret förra året. Det försämrade resultatet gör att bolaget kommer att fortsätta att rationalisera produktionsprocessen och att anpassa kostnaderna till den rådande marknadssituationen. Något som även kommer att beröra fabriken i Sundsvall med 220 anställda.
Där kommer nye vd:n för fabriken Håkan Norberg att titta på vad som behöver göras efter sin semester, säger vd:n och störste ägaren Anders Remius.
Personalminskningar är enligt honom inte otänkbart. Även produktionen vid företagets fabrik i Falun kommer att ses över med start i augusti.
Orsaken till HL Displays försämrade resultat är framförallt att försäljningen på företagets två viktigaste marknader, Storbrittanien och Frankrike, har gått ner under vintern och våren.
Men där verkar en ljusning vara på gång.
I Frankrike är vi i dagsläget tillbaka på tidigare försäljning och har nu till och med en bra orderstock därifrån. Det var länge sedan. Även i England börjar det nu se bättre ut igen, säger Anders Remius.
På senare tid har även utvecklingen på valutamarknaden och lägre materialpriser gynnat företaget positivt.Mer läsning

Annons