Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fresks satsar på hantverkshus i Nacksta

/

Byggvaruhuskedjan Fresks satsar på att göra om det gamla Prippshuset i Nacksta till ett stort hantverkshus. — Om allt går enligt planerna tror jag på invigning någon gång i januari eller februari nästa år, säger vd:n Hans Ederwall.

Annons
I dag äger den mellannorrländska byggvarukedjan Fresks förutom sin byggbutik på Kontorsvägen (tidigare Sundsvalls Trä) också Strömbergs Färg i Sundsvall. För att möta den allt tuffare konkurrensen på byggvarusidan satsar det anrika företaget som har varit verksamt sedan 1862 nu på att få dessa båda verksamheter under samma tak.
Vi känner att konkurrensen är tuff med många nya aktörer på marknaden och vi måste satsa på att förbättra vår verksamhet, säger Hans Ederwall.
Men det kommer inte att ske på bekostnad av företagets service.
Vår identitet och själ är att vara en fackhandel där vi kan svara på kundernas frågor. Men samtidigt måste vi få de kostnadsfördelar som de stora byggvarukedjorna har i sina anläggningar.
I det nya varuhuset i det gamla Prippshuset i Nacksta kommer snickare, golvläggare, målare och vanliga byggsvenssons att ha allting under samma tak.
Dessutom kommer den gamla restaurangen som finns i huset att återuppstå. Där kommer kunderna att erbjudas både fika och lunchmat.
Tanken är att huset ska bli en träffpunkt för hantverkare, säger Hans Ederwall.
Även fastighetens stora kontorsdel hoppas han ska komma till användning.
Där skulle vi kunna hyra ut till kunder som vill ha kontor. Kanske finns det också en bokföringsbyrå som vill hyra i lokalerna. Då blir vi ett hantverkshus med bred service.
Men att minska personalen när Strömbergs och Fresks i Sundsvall flyttar ihop är inte aktuellt.
Som jag bedömer det i dagsläget blir det samma numerär. Personalmässigt blir ett plus ett lika med två. Försäljningsmässigt hoppas vi att ett plus ett ska bli mer än två, säger Hans Ederwall.
Ombyggnaden av det nära 7 000 kvadratmeter stora före detta dryckeslagret beräknas komma igång i slutet av augusti och i början av nästa år ska det vara klart.
Fresks finns på fem orter i Mellannorrland Funäsdalen, Härnösand, Sollefteå, Sundsvall och Östersund sysselsätter 150 personer och omsätter cirka 300 miljoner kronor per år.

Mer läsning

Annons