Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grand vill bygga 40 hotellrum - säljer rörelsen till storkedjan Choice

Grand Hotell i Sundsvall ska byggas ut längs Rådhusgatan. Nybygget ska rymma ett 40-tal dubbelrum. Samtidigt väljer familjen Moström att sälja hotellrörelsen till kedjan Choice Hotels.

Annons
De nya ägarna tar över den 1 maj.
Vi har drivit hotellet sedan början av 1990-talet, men de större hotellkedjorna dominerar allt mer. Norskägda Choice är en av de största och starkaste kedjorna i Norden med 140 hotell, så det här blir en mycket bra lösning, säger Leif Moström.
Grand Hotel har renoverats ganska nyligen och har i dag 60 rum. I uppgörelsen med Choice ingår att Moströms fastighetsbolag, som även i fortsättningen äger fastigheten, ska bygga ut hotellet på dess nuvarande parkering. Huset blir fyra våningar högt och får ett parkeringsgarage.
Hotellet får därmed cirka 100 rum totalt. Vi gör dessutom en ny matsal i entréplanet i den nuvarande hotelldelen, berättar Leif Moström.
De har haft kontakter med byggnadsnämnden och tanken är att den nya hotelldelen ska stå klar hösten 2006.
I fjol minskade hotellen i Sundsvall sin beläggning till 45 procent i genomsnitt. Så frågan är om det verkligen finns marknad för ytterligare hotellrum.
Vi på Grand låg också ungefär på 45 procents beläggning. Men vi tror mycket på Sundsvall. Investeringar som nya Ikea, äventyrsbadet, scenhuset kommer att göra stan ännu attraktivare. Jag tror dessutom att hotellen i city blir vinnare när konkurrensen ökar, säger Leif Moström.
I Choice-kedjan ingår sedan tidigare Comfort Hotel på Sjögatan.
Sundsvall är en viktig besöksort och vi har en längre tid haft behov av fler hotellrum i stan. Grand Hotel passar perfekt in bland våra mindre affärshotell, säger Robert Wilhelmsson, på Choice i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons