Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hamburgerdirektör på Sundsvallsbesök

Al Dunn från Australien har jobbat inom McDonald´s i 29 år. Nu är han verkställande direktör för hamburgerkedjan i Norden. I går besökte han Sundsvall.

Annons
McDonald´s har i Sverige cirka 11 500 anställda och i går var den nya vd:n på besök i Sundsvall. Al Dunn är sedan den 1 december 2004 ny verkställande direktör för McDonald´s i Sverige, Finland och Danmark. Han har arbetat inom företaget sedan 1976 då han började som hamburgerförsäljare på en restaurang i Australien.
Jobbet i Sverige fick han bland annat för sina insatser som verkställande direktör för McDonald´s i Nya Zeeland. Där ökade han på cirka tio år antalet restauranger från 61 till 145 stycken. Men att öka antalet restauranger är inte något som har stor prioritet för honom nu.
Räknat till antalet innevånare är Sverige ett av de länder i Europa som vi har flest restauranger i, säger Al Dunn.
I stället menar han att Sverige, Finland och Danmark ska lära från varandra. I strategin ingår då att modernisera och på så vis få ut det bästa av det bästa.
Vi ska ta det bästa från alla tre länderna, säger han.
I Nya Zeeland har han jobbat i 25 år och tycker att han gjort allt han kan där. Att anta utmaningen och flytta så långt som till Sverige tycker han är spännande. Även om länderna ligger långt ifrån varandra så tycker han de är väldigt lika och det är vänliga människor på båda ställena.
Det här är för mig ett äventyr, säger Al Dunn.
Det faktum att han är i den position han är vill han tillskriva företaget. Chansen till att stiga i graderna är stora och det, menar Al Dunn, är han själv ett levande exempel på. Han berättar också att under eftermiddagen ska han träffa flera av de anställda i Sundsvall. Detta eftersom han tror på att möta människorna och på så sätt verkligheten.
Senare ska han besöka de båda stadsbergen och ta en promenad i stenstan. På frågan om vad han tycker om Sundsvall svarar han:
Det är en fin stad, det lilla jag sett av den.

Mer läsning

Annons