Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han byter hamburgare mot hylsnycklar

/

Efter 18 år ska Ulf Andersson sadla om. Han byter 90-grammare och dressing i Sundsvall mot hylsnycklar och golfklubbor i Uddevalla. — Jag och Lotta vill radikalt förändra våra liv, säger Ulf Andersson.

Annons
Sedan många år äger och driver han McDonalds restauranger vid järnvägsstationen och på Storgatan i Sundsvall. Om några månader blir han chef för Biltema i Uddevalla, Bohuslän, som ska öppna i maj.
Det blir ett stort varuhus med 6 000 kvadratmeter säljyta, mycket större än det i Birsta alltså. Och Biltema är expansiva nu. Produkterna är förstås ganska långt ifrån McDonalds, men även där handlar det om service, säger Ulf Andersson.
Hustrun Charlotte gör motsvarande jobbyte.
Uppbrottet kan tyckas abrupt, men 38-årige Ulf Andersson säger att de funderat över tillvaron en tid.
Det har hänt saker i vår närhet som gör att vi tänkt över situationen. Vi vill ha mer tid för barnen, nära och kära och våra vänner. Då kan man inte ha arbetsveckor på 6080 timmar.
Att bli franchisetagare för ett nytt stort Biltema-varuhus låter dock inte som någon semester precis.
Nej, men ambitionen är absolut att jobba mindre. Och visst blir det skillnad. Biltema har bara öppet mellan 10 och 19 på dagarna och antalet anställda blir 40 mot de 90 jag har i dag.
Dessutom ska hans svärfar, kyrkoherde Arne Selander, flytta ner till Uddevalla, delvis för att ibland kunna ta hand om barnbarnen.
Det är nu elva år sedan Ulf Andersson kom till Sundsvall. Då tog han över McDonalds i Birsta. Senare bildade han ett bolag och har drivit restaurangen vid järnvägsstationen och den på Storgatan i egen regi. Han har bland annat också suttit med i den grupp inom McDonalds som ansvarar för marknadsföringen i Sverige.
Jag har uppnått alla förtroendeuppdrag jag velat ha och trivts väldigt bra med McDonalds och Sundsvall. Men nu känner vi att vi måste göra detta, säger Ulf Andersson.

*** removed caption text ***
På väg att lämna McDonalds och Sundsvall. Ulf Andersson ska bli chef för ett nytt stort Biltema-varuhus som öppnar i Uddevalla till våren.

Mer läsning

Annons