Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han gör entré på börsen

/
  • Ulf Söderberg grundade bolaget Stresscompany, som nu börsnoteras i Stockholm. Han hoppas att det framöver ska ge ett antal jobb i Sundsvall.
  • Anders Uddén, före detta Permobil, är huvudägare tillsammans med Söderberg.

Klockan 9 på onsdagsmorgonen ringer förre Sundsvallsbon Ulf Söderberg igång Stockholmsbörsen.
Därmed är bolaget Stresscompany, där han och Anders Uddén är de största ägarna, noterat på börsen.
– Det här är så jäkla roligt, tycker Ulf Söderberg.

Annons

Bolagets aktier ska handlas på listan First North, som är för tillväxtbolag.

– Att vi börsnoteras kommer under onsdagen att synas på Nasdaq OMX-ljustavlan på Times Square i New York, det är häftigt, säger Söderberg och skrattar.

Bolaget driver Stressklubben som är en sajt med en betaltjänst för självhjälp mot stress och psykisk ohälsa.

– Vi kommersialiserar forskningsarbete från Karolinska Institutet och Stockholms universitet och samarbetar med Stressforskningsinstitutet. I dag kostar stressrelaterade sjukdomar 70 miljarder kronor bara i Sverige, påpekar Ulf Söderberg, som startat Stresscompany.

I styrelsen sitter bolagets forskningschef Anders Tengström, som också är docent på Karolinska.

Stressklubben har jobbat med 5 000 testmedlemmar för att utveckla sajten.

– Vi arbetar nu för att ha evidensbaserade självhjälpsprogram mot stress, sömnstörningar och nedstämdhet klara i början av nästa år. Då ska tjänsten också byta namn till Papilly för att lanseras internationellt.

Enligt Söderberg är intresset stort från företag och organisationer, men han ser även en möjlighet att samarbeta med sjukvården.

Att starta Stresscompany har kostat mycket pengar, men nyemissionen i år fick in de tio miljoner kronor som bolaget behövde.

Nu är han optimistisk och lovar att om satsningen lyckas, så ska det ge effekt i Sundsvall. Både han och Anders Uddén, tidigare vd och styrelseordförande i Permobil, Timrå, har sina rötter i Sundsvall.

– Vi kommer att behöva personal som sköter information, kundservice och it-support, och varför inte från Sundsvall. Sedan hoppas vi att det här inspirerar yngre entreprenörer och innovatörer.

Mer läsning

Annons