Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här görs världens bästa vodka

/
  • —Även vi kan ta guld i dessa VM-tider, säger Lars-Åke Sandin, chef för Vin och Sprit i Sundsvall. Renat har nämligen utsetts till världens godaste vodka.
  • Klassikern Renat, som tillverkas i Sundsvall, håller än. I det som skulle kunna kallas sprit-VM utsågs den till världens bästa vodka, i konkurrens med 50 andra märken.

Sundsvall är bäst i världen på att göra vodka. Klassikern Renat tog nämligen guld vid världens största tävling för sprittillverkare. — En stor ära för oss, säger Lars-Åke Sandin, chef för Vin och Sprit i Sundsvall.

Annons
Vid tävlingen The International Wine and Spirit Competition blev Renat bäst i klassen, i konkurrens med 50 av världens mest kända vodkasorter. Efter blindtester kom juryn fram till att vinnaren var \"härligt frisk och ren\".
Dessutom tog Star Gin silver och blev bäst i sin klass. Det här visar att vi gör otroligt bra produkter, trots att de inte är dyrast på marknaden, påpekar Lars-Åke Sandin.
Vin och Sprit i Sundsvall är också vana vid medaljer. I fjol blev det guld för apelsinlikören Stiernan Triple Sec och för konjaken Grönstedts Extra. 2002 fick Norrlands Akvavit guld.
Dessutom vann Renat sitt första guld redan 1998.
Det är särskilt kul med Renat eftersom den har varumärke 1 på Systemet, säger Lars-Åke Sandin.
Den har sitt ursprung i brännvinskungen L O Smiths Tiodubbelt renadt bränvin från 1877, den första finkelfria vodkan.
Nu tillverkar Vin och Sprit i Sundsvall totalt en miljon liter Renat per år. Explorer är dock störst i Sverige.
Hoppas att segern påverkar försäljningen, det vore bra för oss, säger Lars-Åke Sandin.

Mer läsning

Annons