Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kan man göra riktiga fynd

–Den som köper en villa i Ånge får fantastiskt mycket hus för pengarna. Det säger Roger Andersson, fastighetsmäklare på Husman och Hagberg i Sundsvall.

Annons
Han har själv tidigare bott i Fränsta och sköter ett antal fastighetsaffärer i västra Medelpad varje år.
Marknaden är inte så stark i Ånge. Det är ganska svårt att få jobb och nedläggningen av Fuji bidrog inte till att förbättra efterfrågan på hus, säger han.
Det var i början av 1990-talet som det senaste nya villaområdet byggdes i tätorten Ånge. I dag går det inte att få ut det pris husen kostade att bygga.
Nej, i många fall är det svårt att få ut det kapital man satsat och därför vill husägare ibland också vänta i hopp om att priserna ska stiga, berättar Roger Andersson.
Det är köparens marknad i Ånge.
De som kommer söderifrån tror knappt att det kan vara så billigt. De undrar vad det är för fel på husen. Jag vet ett par som köpt ett hus för 160 000 och pendlar till jobben i Sundsvall. En annan köpte ett tvåfamiljshus för 300 000 kronor, och kan då nästan bo gratis själv, berättar Roger Andersson.
Han menar dock att Fränsta ofta har en aning högre huspriser än själva Ånge.
Det är lite mer go i Fränsta. Därifrån är det också lättare att pendla till Sundsvall.
Torbjörn Israelsson, mäklare på Britt-Marie Fastighetsförmedling, tror att de låga priserna i Ånge kommun delvis beror på att det inte finns någon mäklare på orten.
Säljarna kanske är för försiktiga när de sätter priset. Samtidigt händer det att det blir budgivning på de riktigt fina objekten, där finns alltid köpare, menar han.

Mer läsning

Annons