Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helena Bengtson ny vd för Castor

/

Som gammal 400-meterslöpare är Helena Bengtson van att kämpa ända fram till målsnöret. Nu antar hon utmaningen som ny vd för fastighetsbolaget Castor. – Jag är taggad till tusen.

Annons
Den 11 augusti sätter hon sig på vd-stolen hos Förvaltningsaktiebolaget Castor och lämnar därmed jobbet som administrativ chef på Norrporten i Sundsvall efter tio år. Hon kommer till ett bolag som i vintras såldes av den tidigare ägaren sedan 20 år, Christer Brander. Köpare var, som ST berättat tidigare, två större företagsgrupperingar.
Det blir inga genomgripande förändringar. Castor behåller sitt varumärke. Strategin från de nya ägarna är att bredda utbudet av tjänster, dels i den egna organisationen och dels genom samarbetsparter för att tillgodose det behov som framtidens hyresgäster kommer att efterfråga.
Castor har i dag cirka 30 anställda och erbjuder sina kunder ekonomisk och teknisk förvaltning, samt fastighetsskötsel. I dagsläget är bolaget förvaltare åt 130 bostadsrättsföreningar från Luleå i norr till Norrköping i söder. Och i Stockholm efterfrågas deras tjänster allt mer.
Vi vill expandera i Stockholm. Därför blir ett av mina första uppdrag att rekrytera en ny förvaltare där nere, berättar Helena Bengtson.
Hon avslöjar också att hon har smygstartat ett projekt där Castor kommer att bygga en hemsida för de bostadsrättsföreningar de förvaltar.
Då kan vi ge dem bättre service och information.
Helena Bengtson tror att hon med sin tioåriga erfarenhet från fastighetsbranschen har en hel del idéer att bidra med hos sin nya arbetsgivare.
Jag hoppas att jag kan vara med och göra Castor ännu vassare.
Vilken ledarstil har du som chef?
Jag har den coachande ledarstilen och känner av stämningar hos medarbetare och lyssnar in.
Ledarstilen kommer kanske från hennes idrottsbakgrund. Helena, som har vuxit upp i Sundsvall, hette som ogift Lundqvist och var en framgångsrik 400-meterslöpare. 1982 tog hon brons på skol-SM. Senare var hon framme i en rad SM-finaler på distansen.
Jag var rankad bland de 5-7 bästa i landet, säger Helena.
Syrran heter Monica och var en framgångsrik tennisspelare.
Har du haft nytta av din idrottsbakgrund i yrkeslivet?
Absolut. Man blir ambitiös när man håller på med idrott. Jag ger mig inte i första taget och har lärt mig att kämpa, att man inte får något gratis.
I dag springer hon fortfarande två, tre gånger i veckan. Förutom att hålla kroppen i trim är det enligt henne ett sätt att rensa hjärnan.
Jag löser många världsproblem när jag är ute och springer, skrattar hon.
Hon spelar också golf och har varit, just det, coach för Sundsvall GK:s damelitlag.
En del tid går också åt att följa sönerna Johan och Eriks framfart på hockey- och fotbollsplanerna.
Men trots att vd-jobbet kommer att kräva mycket tid och energi är hon sugen på utmaningen.
Det gick inte att tacka nej när jag fick det här erbjudandet.


Namn: Helena Bengtson
Ålder: 43 år
Familj: Maken Per Bengtsson, sönerna Johan, 8 år, och Erik, 14 år.
Bor: Sundsvall
Utbildning: Ekonom med inriktning mot redovisning och finanser (140 poäng).
Yrke: Nybliven vd för Castor. Tidigare administrativ chef på Norrporten.
Fritidsintressen: Golf (handicap 11), löpning och sönernas idrottande.

Mer läsning

Annons