Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjälp med att beräkna pensionen

Sedan i höstas finns hjälp att få för den som vill ha en bättre överblick över sin framtida pension.

Annons
På webbsidan med adress www.minpension.se kan man beställa en prognos för den egna pensionen som även omfattar tjänstepensionen. Det är en stor fördel eftersom den kollektivavtalade tjänstepensionen inte alls finns med i det orangea kuvertet.
Ännu finns inte alla stora pensionsinstitut med i systemet. Det innebär att den egna pensionsprognosen blir ofullständig om man har sin tjänstepension i ett sådant bolag.
Privat pensionssparande finns inte heller med i systemet. Enligt planerna ska det inkluderas i framtiden, okänt när dock.
När man besöker sidan för första gången måste man logga in och registrera sig. Inloggningen gör man med ett bank-id från sin internetbank, den personliga koden från Premiepensionsmyndigheten, en e-legitimation från Nordea eller en e-legitimation från Telia. För att få en pensionsprognos måste man också ange en aktuell lön.
Själva prognosen kommer efter några dagar. Den innehåller vad man kan tänkas få i pension vid olika pensionsålder och vid en tillväxt på 0 respektive 2 procents tillväxt.
Intresset för minpension.se har hittills överträffat förväntningarna. Antalet användare närmar sig raskt 100 000. Information om tjänsten finns också med i årets orangea kuvert.

Mer läsning

Annons