Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holiday Club gör vinst första året

Storsatsande Holiday Club i Åre har fått en flygande start. — Vi har haft en beläggning på mellan 85 och 92 procent de fem första månaderna, säger hotellchefen Mats Svensson.

Annons
Satsningen i centrala Åre krävde en investering på 450 miljoner kronor, där den finska spahotellkedjan Holiday Club stod för den största delen.
I november slog anläggningen upp portarna: 157 hotellrum, 26 andelslägenheter, stort bad, samt en stor konferens- och konsertlokal.
Vi har överträffat våra höga förväntningar. Framför allt har vi haft fler konferenser. Jag är faktiskt ganska säker på att vi går med vinst redan första året, säger Mats Svensson.
Hotellet gynnades av en tidig och bra vinter. Utmaningen är att nu att få hygglig beläggning under barmarksperioden. Hotellet behöver nämligen en beläggning på 67 procent i snitt på hela året.
Ja, men nästan 70 procent är förbokat i maj och nästan 60 procent i juni, menar Mats Svensson.
Höjdpunkten är det stora Nato-mötet den 24-25 maj som lockar 2 500 personer. En vinstlott inte bara för Holiday Club utan för hela Åre.
Vi har samarbetat med övriga hotell i Åre vid flera tillfällen i vinter och vi har hittills sålt för två miljoner kronor till andra hotell, säger Mats Svensson.
Han tror inte att andra hotell drabbats hårt av Holiday Clubs etablering.
Nej, marknaden har ökat totalt sett. De flesta har nog haft ungefär samma beläggning som tidigare och de som ligger nära oss har fått en ökning.
Badet i anläggningen har haft 100 000 besökare de första fem månaderna, vilket är lägre än förväntat. Målet 250 000 badgäster för hela året kommer därmed inte att nås.
Intresset för andelslägenheter är dock stort, berättar Mats Svensson.
Försäljningen håller bra takt och vi tror att de 26 lägenheterna kommer att vara slutsålda vid årsskiftet. Just nu funderar vi på om vi redan i sommar ska börja bygga 20 lägenheter till.
Han tror också att hotellet kommer att fullfölja den tänkta etapp 2, vilket innebär ytterligare 100 rum.
Ja, eventuellt kan det ske nästa sommar.

Mer läsning

Annons