Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon är stans nya frisördrottning

/
  • Lotta Uvhages bolag har köpt salongen Sagolik av Emma Backberg, till höger. Salongen har blivit dubbelt så stor och har fått en ny entré.

Hon äger redan Saxokam och Perssons.
Nu har Lotta Uvhage övertagit en tredje salong, Sagolik.
– Det här är ett så bra tillfälle, och vi brinner ju för Stenstan, säger hon.

Annons

Hon tar över salongen efter Emma Backberg, som var med och startade den i Sörberge 2007. Sagolik flyttade senare till Stenstan och Trädgårdsgatan och alltsedan 2013 har hon varit ensam ägare.

Men Emma Backberg är frisör, arbetet med själva företaget var inte lika roligt och blev för betungande. Så hon kontaktade Lotta Uvhage, som är just företagare med många år i branschen.

Emma Backberg fortsätter nu som anställd på Sagolik och med ansvar för utbildning av salongernas personal.

– Det känns jättebra för mig, säger hon.

Sagolik har blivit dubbelt så stor som tidigare eftersom den nu huserar i lokalerna där Affär´n och Made in Medelpad höll till. Därmed får den även en ny entré, Wivex gamla ingång.

– Det blir mycket, mycket bättre, tycker Emma Backberg.

– Ja, och jag gillar att vi får utrymme och sedan såg vi möjligheten att ta vara på andan i den här gamla fina lokalen, exempelvis en del lampor, säger Lotta Uvhage.

Hennes och maken Peters företag Loop i Sundsvall startade Saxokam för tio år sedan. 2013 tog de över Perssons och nu alltså Sagolik.

Därmed har bolaget 23 personer på lönelistan.

Lotta Uvhage – Sundsvalls nya frisördrottning.

– Nja, säger hon och skrattar. Jämför mig inte med Trude, vi känner varandra men jobbar på olika sätt. Hon jobbar med ett koncept, hos oss har varje salong sin stil.

Samtidigt menar hon att det är en fördel att företaget är lite större, det kan drivas effektivare och man blir starkare gentemot leverantörerna.

– Vi är nöjda nu, men jag stänger inte dörren för eventuella förvärv i framtiden. Det kan dyka upp något.

Men andra städer är inte intressanta.

– Nej, jag vill ha cykelavstånd mellan salongerna.

Hon får ofta frågan om överetablering.

– Det pratar man om i många städer, men jag tycker inte att det är så i Sundsvall. Nu tar vi ju över en befintlig salong. Dessutom har vi enbart anställda och det tror jag att många frisörer tycker är en fördel.

Mer läsning

Annons