Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon har gjort Kubal till en säkrare arbetsplats

Januari-april i fjol: 17 olyckor. Samma period i år: 3 olyckor. Efter Kubals dystra facit från 2004 skapades en ny befattning: Agneta Gustafsson blev samordnare av skyddsarbetet. Och resultatet är påtagligt. — Ja, men det är förstås inte bara min förtjänst, säger hon.

Annons
I höstas omkom en anställd vid en olycka på Kubal. Men under fjolåret inträffade även 44 andra arbetsplatsolyckor som medförde att den drabbade tvingades vara borta från jobbet.
Det var klämskador, ryggproblem och annat. Inte så många brännskador däremot. I de flesta fall var den anställde borta några dagar, i ett fåtal fall handlade det om några månader, berättar Agneta Gustafsson.
Hon är en av veteranerna med snart 25 års tjänstgöring. Tillsammans med huvudskyddsombudet Stefan Johansson och skyddsingenjören Bo Fernström ska hon nu driva säkerhetsarbetet.
En fördel är att jag jobbat överallt på företaget, så jag kan arbetsplatserna rätt bra, säger Agneta Gustafsson, som senast var produktionsansvarig på gjuteriet.
Kubal har nu också infört en rad regler som ska förbättra säkerheten. Bland annat att allvarliga tillbud eller olyckor ska börja utredas inom 24 timmar, att varje arbetsplats aktivt ska försöka upptäcka och analysera riskerna och att alla arbetsgrupper ska ha en träff om riskerna varje månad.
På Kubal har vi jobbat mycket med säkerhetsfrågor även tidigare, så det mesta av det vi nu slagit fast är inte så nytt. Men vi behövde rycka tag i det igen, för det är lätt att det går slentrian i det man gör, menar Agneta Gustafsson.
Nytt är dock man ska försöka erbjuda den olycksdrabbade andra arbetsuppgifter, så att denne ska slippa vara sjukskriven.
Kanske kan denne klara en lättare uppgift, eller gå en utbildning.
Facket har fruktat att säkerheten ska försämras när personalstyrkan minskas, men Agneta Gustafsson tror att man kan klara den ändå.
Det viktigaste är att säkerhetstänket slår igenom hos alla. Att man inte tar genvägar i arbetet när man blir färre. Vi har också gjort en konsekvensanalys inför omorganisationen, något företaget och facken ska följa upp varje månad.
Hon noterar också en viktig förändring som pekar på ökad medvetenhet.
Vi får in fler rapporterna om olyckstillbud. Det är bra för då kan man åtgärda det innan en olycka inträffar, säger Agneta Gustafsson.

Mer läsning

Annons