Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IBM-nedläggningar ger jobb i Sundsvall

Drygt 500 anställda förlorar jobbet när IBM lägger ned sina kontor i Västerås, Eskilstuna, Linköping, Alingsås och Huskvarna för att koncentrera verksamheten till färre orter. Det innebär att en del jobb flyttas till Sundsvall, Stockholm, Göteborg och Malmö.

Annons
Hur många fler arbetstillfällen som Sundsvallskontoret som i dag har cirka 100 anställda kan få vill IBM inte svara på i dagsläget.
Det är en lång förhandlingsperiod med facken som ligger framför, så några sådana uppgifter kan vi inte lämna ut, säger presschefen Barbro Lådö.
Förhandlingarna med fack och myndigheter tror hon kan vara avklarade vid midsommar.
De anställda fick besked om varslen i går förmiddag. Värst drabbas Västerås där 284 anställda får gå om IBM:s planerade nedläggningar genomförs. I Eskilstuna berörs 122 personer, i Huskvarna 57, Linköping 36 och i Alingsås 39.
Förklaringen enligt företagsledningen är att IBM tappat flera stora kontrakt, säger Marina Åman, ordförande på Sifs koncernfack på IBM till TT.
De senaste åren har IBM tagit över Ericssons, Skandias, Postens och ABB:s IT-avdelningar.
Det har enligt företagsledningen inneburit att vi tagit över mycket personal och det är också en förklaring till nedläggningsbeslutet, säger Marina Åberg.
Förra året lade IBM ned verksamheten i Östersund, vilket innebar att 157 anställda förlorade sina jobb.
IBM har i dag cirka 4 000 anställda i Sverige.

Mer läsning

Annons