Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Investas vd hämtas från Norge

/
  • Johan Lindqvist blir vd för Investa Företagskapital, i konkurrens med över 60 sökande.

Nu har det regionala riskkapitalbolaget Investa Företagskapital AB äntligen hittat sin vd. I Norge.
Johan Lindqvist, 35 år, lämnar därmed jobbet som koncernchef för Telecomputing ASA.

Annons
Vi är väldigt nöjda, konstaterar Investas styrelseordförande Bengt-Göran Persson.
Lindqvist konkurrerade nämligen med över 60 sökande.
Många av dem var oerhört kvalificerade. I slutfasen fanns fyra jämngoda kvar, men Johan Lindqvists affärsmässighet avgjorde till sist. Där har han visat mycket goda resultat, säger Persson.
Investa, som drivits fram av landshövding Gerhard Larsson tillsammans med Bengt-Göran Persson, har nu drygt 100 miljoner i kapital, samt konvertibler på tio miljoner från Norrlandsfonden. De ska satsa pengar i tillväxtföretag från Gävle i söder till Umeå i norr.
Verksamheten har dock fått vänta länge på sin vd.
Jo, det har varit mycket jobb. Men vi har också varit väldigt noggranna i rekryteringsarbetet och vi ville att styrelsen skulle få träffa Johan först. Rekryteringen har varit klar ett bra tag, men eftersom Johan leder ett börsbolag har vi inte kunnat offentliggörande det tidigare, förklarar Bengt-Göran Persson.
I styrelsen för Investa ingår, förutom han själv, Lars Holmqvist, Tesab, Johan Lundquist och Björn Ogestam från Industrifonden, Ulf Lewander, SEB, Ångebon Lars Mattsson, Länsförsäkringar, samt Bengt Nordin, Norrlandsfonden.
Bitarna har äntligen fallit på plats och under januari flyttar närkingen Johan Lindqvist in i Bengt-Göran Perssons kontor på Stora torget. Därmed får han och sambon också närmare till hennes hemort Östavall.

Mer läsning

Annons