Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IT-bolag säger upp sex anställda i Sundsvall

IT-konsultbolaget Modul 1 säger upp sex anställda i Sundsvall. De anses inte ha den kompetens eller erfarenhet som företaget nu behöver.

Annons
Kunderna ställer allt större krav på konsulterna. I dag krävs väldigt stor erfarenhet och djup kompetens inom vissa områden, säger regionchefen Anders Bergsten.
Företaget har således inte strikt följt LAS. Men Sifs ombudsman Karl-Eric Hallgren, som företrätt tre av de sex uppsagda, ser ingen större dramatik i detta och tycker att förhandlingarna gått bra.
Modul 1 har nära 40 anställda och har också anställt sju personer under hösten.
Ja, de matchar marknadens krav. Vi ser en bra efterfrågan av erfarna konsulter inom systemutveckling och systemadministration mot de stora integrationsplattformarna, samt inom området IT-styrning. Vi kommer säkert att anställa fler erfarna konsulter under det närmaste halvåret också, säger Anders Bergsten.
I Sundsvall har branschen påverkats av att Försäkringskassans IT-avdelning (fd RFV Data) dragit ner på antalet inhyrda konsulter, samtidigt som övrig efterfrågan också är ganska svag.
Ja, det är lite tufft nu och det är en situation som vi delar med våra kollegor i branschen, menar Anders Bergsten.
Det här är första gången som Modul 1 säger upp personal i Sundsvall. Företaget minskar också med åtta medarbetare på andra orter i landet.

Mer läsning

Annons