Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känner sig snuvad på sommarjobbet

21-åriga juridikstudenten Teodorina Todorova trodde att hon hade klart med sommarjobb på Bruksgården i Skönsberg.
När hon kom hem från studieorten Uppsala visade det sig att så inte var fallet.

Annons
I mitten av mars sökte Teodorina Todorova sommarjobb inom omsorgen i Sundsvalls kommun. I slutet av mars ringde chefen på äldreboendet Bruksgården 2 i Skönsberg, Tommy Lindberg, till henne.
Han frågade mig om när jag kunde börja jobba. Jag hade angett perioden 10 juni till och med 10 augusti, men sa då att jag kunde börja en vecka tidigare, säger Teodorina Todorova.
Hon berättade också att hon skulle komma tillbaka från Uppsala där hon studerar den 20 maj.
Då svarade han mig att vi tittar på schemat då, hävdar Teodorina.
När hon i maj kom tillbaka till Sundsvall kontaktade hon Tommy Lindberg och fick då beskedet att hon inte hade fått något jobb där.

Ger en annan bild
Områdeschefen på Bruksgården 2 ger en annan bild av händelseförloppet. Enligt honom sköts alla ansökningarna centralt. Cheferna på de olika äldreboendena får sedan några namn på tänkbara sommarvikarier som de sammanställer och ber om att få träffa.
Jag hade 2025 namn och dessa ringde jag för att bland annat kolla upp när de skulle kunna jobba, säger Tommy Lindberg.
Något sommarjobb har han inte lovat Teodorina Todorova.
Hon var inte aktuell. Jag lovar aldrig jobb på telefon. De som jag väljer ut kallar jag till en anställningsintervju. Sedan kollar jag referenser. De som får jobben gör vi efter det upp scheman med.
På Bruksgården 2 var rekryteringen av de tolv sommarvikarierna klar i mitten av april.
Ansökningarna för de som inte fått jobb skickades därefter tillbaka till den centrala rekryteringsenheten. Därifrån ska sedan ansökningarna och meddelande om att de inte fått jobb skickas tillbaka till de sökande.
Det kan dröja något om det är många ansökningar. Samtidigt vill de inte skicka tillbaka dem för snabbt i fall det skulle uppstå vakanser. Det är ett dilemma, säger Tommy Lindberg.
För Teodorina Todorova ser det nu ut att bli en sommar utan jobb.
Jag har ringt en städfirma som jag jobbat på tidigare, men de hade redan gjort klart med sommarvikarier. Sedan har jag försökt att få diskjobb på några restauranger, men än har det inte blivit något, säger hon.

Mer läsning

Annons