Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kompletterande arbetsförmedling

En annan uppgift för Arbetslivsresurs är att vara en kompletterade arbetsförmedling. Sedan några några månader tillbaka arbetar de med människor som har olika former av funktionshinder.

Annons
Det kan handla om människor som har ont i ryggen, problem med syn och hörsel, eller utmattningsdepressioner, säger Ingrid Kågström på Arbetslivsresurs i Sundsvall.
I somras blev det beslutat att Sundsvall, inklusive Härnösand och Timrå, skulle bli en av tre kompletterande arbetsförmedlingar i Sverige för människor med funktionshinder som har en nedsatt arbetsförmåga. De övriga två är Malmö och Norrköping.
Enligt uppdraget ska Abetslivsresurs komplettera den vanliga arbetsförmedlingen. Exempelvis för någon som skadat ryggen i sitt tidigare arbete och nu behöver hitta andra arbetsuppgifter inom den vanliga arbetsmarknaden.
Skillnaden är att de kompletterande arbetsförmedlingarna har mera tid för varje person. De personer som anses lämpliga tas ut av den vanliga arbetsförmedlingen. Nästa vår ska det göras en utvärdering om insatserna blir effektivare med kompletterande arbetsförmedlingar.

Mer läsning

Annons