Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkurs för Bilduon i Sundsvall

/

Bil Duon på Ortviksvägen har begärt sig själva i konkurs. Bilfirman har haft nybilsförsäljningen på märkena Hyundai och Fiat i Sundsvall.

Annons
I onsdags lämnade firmans ägare Peter Wallgren in en konkursansökan vid Sundsvalls Tingsrätt. Orsaken är att företaget är på obestånd och inte kan betala sina skulder i tid.
Under 2004 sålde bilfirman 128 nya Hyundaibilar. I mars i år hämtade Hyundai Bilar AB plötsligt tillbaka bilar från Sundsvallsföretaget. Samtidigt sades avtalet upp.
Vi och Bil Duon har inte samma affärsfilosofi, sa presschefen Ann Sundfeldt då.
Ägaren Peter Wallgrens förklaring var ändrade betalningsrutiner från Hyundai, som gjort det svårare. Men sa samtidigt att företaget inte hade ekonomiska problem.
I maj blev det klart att Toyota Center i Birsta tar över agenturen för Hyundai i Sundsvall.
Nu kommer vi att föra en dialog med konkursförvaltaren om att överta både personal och Bil Duons lokaler på Ortviksvägen, säger Patrik Persson på Toyota Center.
Det rör sig om 67 anställda som då får ny arbetsgivare.
De Sundsvallsbor som köpt ny Hyundai ska heller inte behöva oroa sig.
Nej, det ska de inte behöva. Det kan bli någon månad där det är svårt att få tag i service på orten, säger Patrik Persson.
När det gäller Fiat finns närmaste återförsäljare nu i Gävle, Bollnäs och Ljustdal.
Vi kommer att sträva efter att hitta en återförsäljare i Sundsvall, säger Torbjörn Lundgren, informationschef på Fiat i Sverige.
Den 30 juni hålls edgångssammanträde i Sundsvalls Tingsrätt.

Mer läsning

Annons