Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkursen får vänta för Lidenbostäder

Det blev ingen konkurs för Lidenbostäder AB i går. — Tyvärr, för då hade äntligen nya ägare kunnat ta över, säger Ulf Gradin, en av hyresgästerna. Även andra boende och Hyresgästföreningen anser att företaget är en usel hyresvärd.

Annons
Tingsrätten skulle ta beslut i går, men Lidenbostäders ordförande 25-åriga Anastasia Magakis i Bandhagen skickade i sista stund in en skrivelse där hon bestred konkursyrkandet. Tingsrätten sköt därför på ärendet till på måndag.
Den gångna vintern har varit en prövning för Lidenbostäders hyresgäster.
Flera gånger tog oljan slut och vi stod utan värme. Under januari och februari tror jag aldrig att pannan gick mer än en vecka i sträck. Sedan fick man ringa och skälla, berättar Ulf Gradin.
Det gick så långt att Hyresgästföreningen vid månadsskiftet februari-mars filade på en ansökan om tvångsförvaltning av Lidenbostäder.
Men precis då kom ett besked om att de överlåtit förvaltningen bostäderna till ett annat bolag och då fylldes oljetankarna äntligen på ordentligt, säger Gunilla Boström, på Hyresgästföreningen i Sundsvall.
Hon säger att klagomålen från de boende varit en följetång.
I februari hotade Sydkraft att stänga av strömmen eftersom Lidenbostäder inte betalat räkningen. Jag fick böna och be för hyresgästerna och som tur är har Sydkraft varit hjälpsamma, säger Gunilla Boström.
Merparten av de 40 lägenheterna står tomma. I en av fastigheterna på Husåsvägen rev man ut det mesta av inredningen för att bygga om till större lägenheter. Men arbetet är fortfarande inte slutfört.
Och så är det med det mesta av de löften som Lidenbostäder presenterade i samband med köpet sommaren 2003.
Fläkten i torkrummet har varit trasig minst ett halvår. Och de arbetare som ibland varit här under våren har förvandlat torkrummet till snickarverkstad , så det är fullt med slipdamm nu, visar Ulf Gradin.
En av de äldre hyresgästerna på Husåvägen har liknande erfarenheter.
Köksfläkten och fläkten i badrummet har varit trasig sedan i augusti. Och centrifugen i tvättstugan fungerar fortfarande inte. Men nu har vi i alla fall fått tillbaka varmvattnet som vi saknat sedan i onsdags i förra veckan. Så nu kan man duscha före pingst, säger hon syrligt.
Hon säger att hon trivs så väldigt bra med lägenheten.
Det är därför man står ut. Men jag fattar inte hur de bara kan låta husen gå ner så totalt. Nej, tacka vet jag på Mitthems tid, då fanns i alla fall en vaktmästare att ringa till.

Mer läsning

Annons