Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lycka, glädje och hälsa - den nya citygallerian tar form

Cubus, Bik Bok, Zizzi och Street One. Det är bara fyra av alla nya butiker som ska rymmas i den nya citygallerian som nu tar form. Samtidigt försvinner namnen Världshuset och 1891. Men vad den ska heta istället försöker Norrvidden hemlighålla till den stora invigningen.

Annons
Igår kunde fastighetsbolaget Norrvidden presentera ritningar av den nya citygallerian som byggs i kvarteren Lyckan, Glädjen och Hälsan.
Nu bygger vi så att det blir en enda galleria, i tre kvarter. Det blir Norrlands största citygalleria och vi räknar med en omsättning på en miljard kronor, säger Norrviddens vd Peter Andersson.
Norrviddens ansvarige för shoppingdelen i bolaget, Jan-Åke Eriksson, beskriver hur gallerian kommer att se ut.
De nuvarande tre kvarteren kommer att ha olika karaktär. Det som nu är 1891, kvarteret Hälsan, kommer inte att förändras så mycket, tanken är att den goda atmosfären ska vara kvar där. I kvarteret Glädjen, nuvarande Åhlénshuset, kommer vi att satsa på heminredning. Det kvarteret kommer att få runda mjuka former. Slutligen kommer Lyckan att bli det kvarter där vi satsar på mode, och där kommer det att bli lite tuffare interiör, kantigt och modernt.
Kunden kommer att hitta allt här, från livsmedel och sprit till käder och hemelektronik.
Nya restauranger och caféer kommer till, vilka ville Norrvidden inte avslöja igår. Vad de kunde säga var att Åhlénsrestaurangen kommer att genomgå en total förändring och få ett helt nytt koncept. Ett nytt cafe kommer också att byggas i hörnet mot Torggatan, i kvarteret Hälsan.
Kvarteret Glädjen kommer att få en helt ny fasad när Åhléns bygger nytt i två plan. Fasaden mot Storgatan kommer attvara helt i glas.
Allt kommer inte att bli färdigt samtidigt.
Nej det kommer att bli flera små invigningar, säger Peter Andersson. Först ut är nya H&M som blir dubbelt så stort som idag. Det invigs redan den 25 april. Sedan under sommaren bygger MQ ut.
Den 16 november blir det stor invigning av kvarteret Lyckan, då kommer också gallerians nya namn att avslöjas.
Hösten 2007 ska nya Åhléns stå klart.
Det här kommer att skapa många nya arbetstillfällen i Sundsvall också, även om vi inte kan säga exakt hur många eftersom det är butikerna själva som anställer folk, säger Jan-Åke Eriksson.
En annan nyhet är de utökade öppettiderna. Gallerian kommer att hålla öppet sju dagar i veckan, med längre öppethållande på helgerna än vad det är idag.

Mer läsning

Annons