Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Manpower utmålar sparkad som bedragerska

En 29-årig kvinna i Sundsvall stämde Manpower på 100 000 kronor, för att de avskedat henne utan grund.
Nu kontrar företaget med en lista över 13 olika brott hon ska ha begått mot företaget och en viktig kund.

Annons
När Sundsvallskvinnan fick sparken hade hon jobbat i en central position på Com Hems Härnösandskontor under en tid. Hon var uthyrd dit av bemanningsföretaget Manpower.
Hon har tidigare stämt Manpower och hävdat att avskedet stred mot lagen om anställningsskydd, och krävt 100 000 kronor i skadestånd för kränkning.
I går kom Manpowers svar till tingsrätten. Det består av en 13 punkter lång anklagelselista där Sundsvallskvinnan målas ut som en förslagen bedragerska.
Manpower påstår bland annat att hon låtit kompisar sluppit betala räkningar till Com Hem på sammanlagt 36 000 kronor. Att hon gjort privata inköp för tiousentals kronor som hon låtit fakturera Com Hem. Fakturor som hon själv attesterat med chefens förfalskade namnteckning. Hon ska också ha lurat till sig Rikskuponger för 6 000 kronor.
Som bevis bifogar Manpower bland annat de förfalskade fakturorna och kvinnans e-postkonversation med kompisarna, där hon skriver helt öppet om fifflet.
"Det är fördelen med att vara chef", skriver hon i ett mail.
På dessa grunder menar Manpower att man haft laga grund för att avskeda kvinnan.
Det pågår även en brottsutredning mot kvinnan gällande bedrägeri alternativt trolöshet mot huvudman.
Kvinnan har bett om anstånd med att åberopa bevis för sin syn på saken. Om parterna inte dessförinnan förlikas blir det tingsrätten som får avgöra tvisten i en dom.Mer läsning

Annons