Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mässhall för tio miljoner på Södra Berget

Hotell Södra Berget planerar en satsning på tio miljoner kronor. En mäss- och konferenshall på 3 000 kvadratmeter ska byggas. Den nuvarande konferensavdelningen ska byggas om till 30 hotellrum.

Annons
Ägaren Stefan Karlsson fortsätter att satsa offensivt.
Det finns en otrolig kraft i Sundsvall, mycket mer dynamik än jag först trodde. Vi har ökat hotellets omsättning med 35 procent under de sex månader vi drivit det, säger han.
ST har tidigare berättat om planerna på att bygga ut restaurangen mot bergskanten, för att rymma ytterligare 250 matgäster. En ansökan om bygglov är inlämnad till kommunen.
Men har också gett Hans-Anders Kempe på Tema arkitekter i Sundsvall uppdrag att rita på en ny stor mäss- och kongresshall. Den ska ha plats för 1 800 personer och byggas där trätornet som utgör starten för slalombacken nu finns och mot hotellet till.
Det finns en efterfrågan på maskinutställningar. Och man kan kombinera konferenser med utställningar, berättar Stefan Karlsson.
Han hoppas att den nya hallen ska stå klar nästa vår.
I dag har hotellet en konferensdel, men den ska på sikt byggas om till hotellrum.
Vi är alldeles för trångbodda för att klara besökstopparna på helger. Både antalet konferensgäster och turister har ökat. Hit kommer folk från Gävle i söder till Piteå i norr. Och även från Jämtland förstås.
Han tror att mer kan göras för att locka folk till Sundsvall.
Javisst, här finns har en stark handel, kasinot och mycket mer. I sommar ska vi köra en hård kampanj i Sverige, Norge och Danmark där vi erbjuder ett paket tillsammans med Sporthallsbadet, säger Stefan Karlsson.
I fjol hade hotellen i Sundsvall en beläggning på i snitt 45 procent. Stefan Karlsson vill inte berätta exakt hur Södra Berget ligger till.
En måndag eller tisdag är det långt ifrån fullt. Men jag kan i alla fall säga att vi sett över hela veckan slår det snittet.
Satsningarna på artister under helgerna har lockat mycket folk. Stundtals har de 400 platserna i hotellets konsertlokal Vision inte räckt till - jodå Stefan Karlsson har funderingar på att bygga ut den till det dubbla, 800 platser.
Men samtidigt kostar det ta in kända artister och öka omsättningen.
Javisst, men det har inte gått med förlust, utan det har varit lönsamt, försäkrar han.

Mer läsning

Annons