Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

... men på Ericsson finns det hopp

/

Ska Försäkringskassans IT-avdelning bli räddningen för de varslade på Ericsson? – De söker 40–50 personer, så vi hoppas att många härifrån får jobb där, säger Barbro Tergesten, vice fackordförande på Ericsson.

Annons
Det var i april som beskedet slog ner som en bomb på Ericsson i Sundsvall (f d Mobeon): Hela enheten läggs ner och verksamheten flyttas till Montreal, Kanada.
Det innebar att de 90 anställda varslades, varav de flesta är tekniker.
Olyckligt förstås. Men där handlar det om väldigt efterfrågad arbetskraft som har goda möjligheter att få nya jobb, tror Michael Persson.
Barbro Tergesten, vice klubbordförande i Unionen, är också optimistisk. Inte minst tack vare att Försäkringskassans IT-avdelning (tidigare RFV Data) söker folk. Anledningen är att IT-avdelningen behöver få in ny kompetens.
Ja, vilken himla tur att det kom nu. De har varit här och berättat om verksamheten, så jag tror att det i hög grad kan bidra till att det ändå löser sig för de flesta hos oss, säger hon.
Hon pekar också på att de på Ericsson har hög kompetens och lång erfarenhet. För en del av de 90 varslade är framtiden redan klar.
Ja, några har hittat nya jobb, några får inom Ericsson på andra orter i landet och drygt tio personer kommer att följa med till Montreal för att hjälpa till där under en övergångsperiod. Det handlar om mellan sex månader och två år, säger Barbro Tergesten.
Merparten av de anställda lämnar Ericsson i månadsskiftet september/oktober.
Vad hon själv ska göra har hon ännu inte bestämt.
Nej, jag funderar. Kanske startar jag eget, eller också blir det något annat.

Mer läsning

Annons