Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer skratt och mindre teknik på Sundsvall 42

Avslutningsdagen på Sundsvall 42 inleddes med ett gott skratt. I alla fall för dem som valt att lyssna på skrattkonsulten Anette Lundqvist. En session som sedan blev en snackis under resten av dagen.

Annons
Sundsvall 42 är annars IT-konferensen som handlar allt mindre om teknik. Visst finns tekniken här också i forma av "systemutveckling" och "möjliggörande teknik."
Men fokus ligger mer på processer kring teknikens utnyttjande, coachning och effekterna av nya innovationer.
Om innovationernas livskraft berättade Torbjörn Johansson, teknisk direktör för IBM Norden. Han visade hur innovationer som inte utgår från användarnas behov faller platt till marken.

Skrattkonsulten Anette Lundqvist fick hela Sveasalongen att utbrista i de mest ljudliga skrattsalvor. Hennes och hennes kollegors tes är att det konstruerade skrattet är lika nyttigt som det spontana. Alla som lämnade salongen med ett stort leende på läpparna är nog beredda att hålla med.

Interaktivt lärande fanns naturligtvis också med och ofta då med koppling till nätet. Ett av de mer intressanta exemplen var samarbetet mellan Institutionen för Informatik vid Umeå Universitet och Node Network/Säljbolaget, Piteå. De har bland annat skapat "spel" för Riksdagen och Utbildningsradion (UR). Detta i en process där man låtit användarna vara med från första början. Vilket i slutänden gav en produkt som väsentligt skiljde sig från ursprungsidéerna.
Spelet för UR handlar om spelet mellan manligt och kvinnligt, med utgångspunkt från ungdomarnas situation, i skolan och på fritiden.
Provspela gärna här:
http://www.ur.se/hishers/
http://rixdax.riksdagen.se/

Sista dagen avslutades som den börjat, med många hjärtliga skratt. Med glimtar ur livet, fyndiga kommentarer och citat gav Gunnar Åsberg, "Sveriges roligaste filosof", råd kring livets svåra val. Kontentan var: Krångla inte till det, varva ner och lev livet.
"Rätt använt är livet nog".

Mer läsning

Annons