Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljonböter hotar Wifsta pappersbruk

/

Wifsta pappersbruk hotas med en miljon kronor i böter av Arbetsmiljöverket. Bruket förbjuds att ta bort arbetsledarna, utan att först ha utrett riskerna för ohälsa och olycksfall. – En miljon. Jag blev smått chockad när jag såg summan, erkänner Hannele Avonen, platschef på Wifsta.

Annons
Gunnel Crona, tillsynsdirektör på Arbetsmiljöverket i Härnösand, menar att böterna (vitet) måste vara kännbara för att få effekt.
Wifsta ska minska personalstyrkan kraftigt och en miljon motsvarar bara kostnaden för att lösa ut 2 3 arbetsledare, säger Gunnel Crona.
Wifstas ledning vill ta bort arbetsledarna på skiften under kvällar, nätter och helger. Det har Gunnel Crona i sig inga synpunkter på.
Men de måste först veta vilka konsekvenser det får, så att de kan förutse hälsoriskerna. Att ta bort arbetsledarna förutsätter väldigt väl utarbetade rutiner, eftersom mycket kan hända under ett arbetspass. Det kräver också väldigt bra kommunikation om arbetsledningen ska sitta i Husum, nära 20 mil bort, menar Gunnel Crona.
Hon tycker att M-real verkar gå för snabbt fram och tycks ha tappat bort arbetsmiljölagen i processen.
Skulle företaget införa en ny organsiation utan att ha utrett konsekvenserna kommer Arbetsmiljöverket att gå till länsrätten för att få vitet utdömt.
Så blir det inte. Vi kommer inte att riskera arbetsmiljön och verksamheten, lovar Hannele Arvonen, Wifsta.
Både hon och Pappers klubbordförande Kent Elfving tror också att man hittar en lösning.
Vi lade ett förslag om att ta bort arbetsledarna redan i början av 1990-talet. Sedan väckte vi idén igen i våras. Med ett modernare arbetssätt får våra medlemmar mer kvalificerade arbetsuppgifter, större ansvar och blir med delaktiga, säger Kent Elfving.
Flera andra fabriker i landet har redan genomfört detta.
Platschefen Hannele Arvonen hade tänkt försöka genomföra förändringen den 1 november, men starten är uppskjuten till den 1 januari.
Vi jobbar med att ta fram nya arbetssätt för hela Wifsta, inte bara skiften. Vi har nu referensgrupper som träffas varje vecka, där både skyddsombud, avdelningschefer och personal finns med. Där ska vi tillsammans ta fram det bästa arbetssättet för oss på Wifsta. Det finns en idé om ett gruppledarskap, men ingen färdig modell ännu.
Vid årsskiftet ska en tillfällig organsiation tas i bruk och från 1 april ska förändringen genomföras permanent.
Jag tror att vi hinner utreda konsekvenserna av förändringen innan dess. Om inte, så får vi skjuta fram startdatumet ytterligare en tid. Det viktiga är att få får en bra helhetslösning, säger Hannele Arvonen.

Mer läsning

Annons